Kellemetlen karácsonyi meglepetések

2016.12.20. 

Nincs is annál kellemetlenebb meglepetés, mint amikor a tökéletesnek hitt karácsonyi ajándékról szenteste derül ki, hogy nem működik. Ezt a kellemetlenséget úgy kerülhetjük el,

ha vásárlás előtt/után kipróbáljuk az ajándékba szánt terméket. Amennyiben az üzletben nem lehetséges, vagy az interneten rendeltük a terméket, úgy az első adandó alkalommal nézzük meg, hogy a termék alkalmas-e a rendeltetésszerű használatra. Igaz sok esetben a termék kibontása során a csomagolás megrongálódhat, de még ezen kis szépséghiba esetén is célszerű a terméket kipróbálni, mert így egy esetleges kellemetlen meglepetéstől kímélhetjük meg magunkat és az ajándékozottat is.

A karácsonyi ajándékvásárlás során figyeljünk arra, hogy:

• Kötelező jótállás alá tartozó termékek esetén kapott jótállási jegy hiánytalanul legyen kitöltve, a jótállási jegyet jól őrizzük meg.

• Amennyiben a vásárolt termék rendeltetésszerű használatra nem alkalmas, abban az esetben a jótállási jeggyel, vagy a termékhez kapott blokkal/számlával tudjuk érvényesíteni a jótállással kapcsolatos jogunkat.

• Amennyiben a jótállási kötelezettség alá eső termékről a vásárlástól számított 3 munkanapon belül bebizonyosodik, hogy a termék nem működik rendeltetésének megfelelően, abban az esetben jogunk van a terméket a kereskedőhöz 3 munkanapon belül visszavinni és a termék cseréjét kérni.

• Figyeljünk arra, hogy a termék kicserélése esetén új jótállási jegyet kell kapjunk, vagy a régi jótállási jegyen ki kell javítani a termék gyártási számát, és a vásárlás idejét.

• A termék cseréje esetén a jótállás és a 3 munkanapos cserekötelezettség is újraindul.

 

További hasznos információk a Blog bejegyzések menüpont alatt!

Ügyfél fiók